Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Färre kommuner erbjuder konsumentvägledning
 • Antalet kommuner som erbjuder konsumentvägledning fortsätter att minska. I dag saknar invånarna i 42 kommuner möjlighet att få lokal konsumentvägledning. Det är en minskning med elva kommuner jämfört med i fjol. Det skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.

  Av landets 290 kommuner erbjuder de flesta, 248 stycken, konsumentvägledning i någon utsträckning. I fjorton kommuner har vägledningen lagts ner. Men samtidigt har tre kommuner, Finspång, Gotland och Vallentuna startat vägledning.

  Vad vi ser är nog delvis en effekt av att alla i landet numera kan använda sig av en central tjänst, Hallå Konsument. Då tycke nog en del kommuner, som vill spara pengar, att det räcker.

  Men vad de kommuner som lägger ned inte inser är att de olika alternativen – kommunal vägledning, Hallå konsument och Konsument Europa – kompletterar varandra. Utan något av dessa haltar möjligheterna. Dessutom är vägledningen lönsam, för alla.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.