web analytics
  • ”Tillsatser i livsmedel” är Livsmedelsverkets faktabok om livsmedelstillsatser. Den har nu kommit i en reviderad version.

    Boken ger grundläggande information om tillsatsernas användning, funktion, eventuella hälsorisker förknippade med dem och hur de ska deklareras på livsmedelsförpackningarna. I tabeller redovisas dessutom ämnenas E-nummer, kemiska namn, ursprung och exempel på godkänd användning.

    Det här är ett svårt område. Det existerar nämligen en massa tyckande kring tillsatser, inte minst på webben. Men den här boken uppfattar jag som tillförlitlig.

    Den kan beställas direkt från Livsmedelsverket och kostar 140 kronor. Många bibliotek har den också.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:34

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.