Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyrare julgran – i år igen!
  • Allmänt 26.11.2008

    Nu kommer nyheten jag har väntat på. Det är akut brist på julgranar, precis som förra året. En hundring extra får du betala för julgranen i år, skriver GP. Även SvD har en artikel om granbristen.

    – Generellt har julgranarna gått upp med 25 procent, säger Heinz Diebig, granodlare i Hörby och ordförande i Sydsveriges Julgran och Pyntegröntodlarförening till GP.

    Brist på julgranar i Sverige ligger bakom prishöjningen liksom situationen i grannlandet Danmark.

    600 kronor blir nog årets pris för kungsgranar, ”här ute”, som julgranshandlaren Kjell Berg i Gladökvarn säger. Inne på Östermalm beräknas de gå för 800 kronor medan en vanlig gran kan fyndas för 300 kronor i förort. Det odlas inte nog med granar i Sverige, och danskarna säljer det mesta till Tyskland och Holland, enligt SvD.

    Själv har jag invessterat i en återanvändningsbar plastgran. Jag drar mig till minnes kartellen bland julgransodlarna i Danmark, men vågar slå vad om att det kommer att bli jordgubbsbrist till nästa midsommar också. Någon som håller emot?

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 7:58

  • En Kommentar

    • Janne skriver:

      Jag ger högst 160 kr för en gran, redan det för mycket och jag förstår inte var priserna som anges i tidningen är hämtade i från o8 land antagligen

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.