Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Här får du betala för kontantuttag
  • Jag har tidigare bloggat om att flera aktörer, bland andra Svensk handel, kräver avgifter för kontantuttag. Allt för att minska kontanthanteringen. Men jag skrev då att vi kunder måste få fördelar av att handla på kortet i stället för kontanter. Nu läser jag på SvD:s ekonomisajt E24 om Södra Dalarnas sparbank som gör ett försök i den riktningen.

    Södra Dalarnas Sparbank erbjuder ett Visakort där kunden måste betala för sina automatuttag, skriver E24. Samtidigt finns det ekonomiska fördelar med kortet, vilket gjort att många kunder väljer det ändå.

    Med Visa2 får du endast ta ut från en bankomat 12 gånger per år. Därefter kostar varje uttag 10 kronor.

    Samtidigt innebär Visa2 andra ekonomiska fördelar. Det kostar bara 50 kronor om året, till skillnad från det vanliga Visakortet som kostar 250 kronor om året. Dessutom får du göra de fria uttagen kostnadsfritt även utomlands, medan det vanliga Visakortet tar extra betalt för uttag i vissa länder. När du gjort dina 12 uttag har du dessutom möjligheten att ta ut pengar i butiken avgiftsfritt.

    – Det är för att vi vill stimulera kunden att handla mer med kort, av miljö- och säkerhetsskäl, säger Jonas Nyberg vid Södra Dalarnas Sparbank till E24.

    Försöket låter intressant, vi får se om andra följer efter.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:07

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.