Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svensk handel kräver avgift på kontantuttag
  • Svensk Handel anser att bankerna bör ta ut avgifter på automatuttag. Syftet är att öka korthandeln och minska kontanthanteringen, skriver SvD:s ekonomisajt E24.

    Bankkunderna ska betala för att handla med kontanter, anser Svensk Handel.

    – Vi har lagt fram det som ett förslag till bankerna för att öka det procentuella talet för kortanvändning. Ge en skjuts på vägen till människor att använda kort i stället för kontanter, säger Lars G. Ohlsson, ansvarig för betalfrågor vid Svensk Handel.

    Det finns många fördelar att vinna för handlarna om kunderna betalar med kort i stället för kontanter.

    – Korthantering är bättre främst på grund av den minskade rånrisken, men kontanthanteringen kostar dessutom handlarna väldigt mycket pengar och är ett dåligt miljömässigt alternativ, säger Lars G. Ohlsson till E24.

    Att det finns fördelar med att slippa kontanter är nog klart. Men att kräva avgifter för oss kunder är för enkelt. Börja med att undanröja hindren i stället, det har jag bloggat om i olika sammanhang. Ge oss en fördel med att handla med kort i stället för nackdelar!

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:26

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.