Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer om israelisk frukt
  • Härom dagen bloggade jag om att israelisk frukt såldes under annat ursprung. Nu rapporteras fler fall.

    Nu har även Konsum ertappats med felmärkta grönsaker från Israel. En butik på Kungsholmen i centrala Stockholm marknadsförde israelisk paprika som spansk, berättar DN.

    – Tidigare har vi haft paprikor från Spanien som har legat i trepack, sedan har de ersatts av paprikor från Israel och i samband med det ska butiken byta skyltarna, men man har glömt att byta ursprungsland, förklarar Coops informationschef Magnus Frisk för SvD.se.

    HD berättar att vissa City Gross-butiker valt bort israeliska produkter. Oroligheterna i Gaza har fått både kunder och butiksägare att reflektera över de israeliska varor som finns i svenska matbutiker. Hälften av butikscheferna på City Gross i Nordvästskåne har valt att helt ta bort israeliska produkter ur sortimentet, skriver tidningen.

    Det här visar hur känslig frågan blivit. Kunder håller uppenbarligen utkik efter israeliska produkter, troligen för att välja bort dem. Butiker ratar israeliska produkter.

    Jag vågar sätta en peng på att de bojkottande butikerna kommer att utsättas för påtryckningar, den pro-israeliska lobbyn är stark även i Sverige. En stor del av denna drivs dock av tokkristna skäl, vilket man dagligen kunde höra i radions debattprogram Ring P1 då Gaza-kriget debatterades. Bibelord gäller före humanitet.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:13

  • En Kommentar

    • rase skriver:

      Jag tycker också att det är viktigt att frukt och grönsaker ursprungsmärks på ett riktigt sätt.
      Jag vill genom att köpa israeliska varor stödja ett land som exporterar jordbruksprodukter och högteknologi, till skillnad mot sina grannstater, vars främsta ”exportprodukter” är raketer mot civila och självmordsbombare.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.