Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varslen kan ge höjd a-kasseavgift
 • Efter de senaste månadernas industrivarsel finns risk för en höjd a-kasseavgift med 175 kronor i månaden för dem som tillhör IF Metalls a-kassa. Orsaken är att avgiften påverkas av hur hög arbetslösheten är, hör jag på Ekot.

  – Vi har för närvarande 33 000 IF Metallare som är varslade och skulle alla de slå igenom skulle vi naturligtvis slå i taket på 300 kronor. Men vi ska ha klart för oss också att detta är varsel och vi får väl fortfarande tro att många av dem får jobb och att varslen inte kommer att träda i kraft, säger Åke Ljunggren, kassaföreståndare för IF Metalls a-kassa.

  ”A-kassereformen” tillhör regeringens största misstag. Den har till och med kritiserats av regeringens egna ekonomiska rådgivare och Anders Borg har till en del medgett misstaget. Nu kanske det är dags att ställa saker till rätta.

  Uppdatering: Det finns inga planer på att ändra utformningen av a-kasseavgiften, så att den rörliga delen av avgiften påverkas mindre av hur hög arbetslösheten är, säger en regeringsrepresentant till Ekot.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:20

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.