Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » A-kassan – Borg gör en kvarts pudel
 • Höjningen av a-kasseavgiften tillhör antagligen regeringens mest misslyckade insatser, och har till och med kritiserats av dess egen ekonomiska expertgrupp. Men nu gör finansministern en kvarts pudel, ser jag i SvD

  Finansminister Anders Borg säger i dag att höjningen av avgiften till a-kassorna förra året var för stor. I en intervju med SVT:s K-G Bergström medger han att han underskattade effekten av höjningen.

  En del av intervjun, som sändes på tisdagskvällen, handlar om den höjning av a-kasseavgifterna som regeringen genomförde den 1 januari 2007.

  – Jag tror att vi höjde a-kasseavgiften mer än vad jag skulle ha gjort i dag. Jag kan försvara det eftersom det var nödvändigt för att strama åt den ekonomiska politiken för tillfället. Men jag får nog säga att höjningen hade större effekter på medlemskapet i a-kassan än vad jag skulle ha trott, säger Anders Borg.

  Regeringen har kritiserats för att höjningen har lett till massflykt från a-kassorna. Och nya siffror från Arbetsförmedlingen visar att andelen arbetslösa som saknar a-kassa har stigit till 32 procent sedan 2006 då andelen var 15 procent.

  Borg menar att även de som står utanför a-kassan ska kunna klara sig på grundersättningen på 320 kronor om dagen, skriver SvD.

  ”Nödvändigt för att strama åt den ekonomiska politiken”, säger han. Men ”åtstramningen” användes ju för att sänka skatter. Och jag utmanar Borg, han får själv leva på 320 kronor om dagen för att bevisa hur bra det går!

  Varför inte göra en hel pudel, och återställa avgifter och ersättningar helt?

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:50

 • 3 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.