Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Grönsaker rejält dyrare
  • De svenska priserna på grönsaker är de högsta på 15 år visar Statistiska Centralbyråns statistik. I dag är grönsakerna i genomsnitt 15,6 procent dyrare än för ett år sedan, berättar DN. TT hänger på med en artikel som publiceras i flera tidningar.

    – Den huvudsakliga förklaringen är kronförsvagningen, säger ekonom Marcus Widén på Konjunkturinstitutet till Dagens Nyheter.

    Prisökningen på grönsaker är nästan tre gånger stor som genomsnittet för matpriser i Sverige som ligger på cirka fem procent.

    Bland de grönsaker där priset stigit mest det senaste året är purjolök med 85 procent, gurka, 58, blomkål, 35, tomater och sallad, 21, enligt TT.

    Jodå, jag har också lagt märke till att priserna har ökat. Framför allt har det slagit mig hur dyr gurkan har blivit. Det ska bli intressant att se vad som händer med priserna när de svenskodlade produkterna kommer lite senare i år.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 6:54

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.