Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Billigare mobil datatrafik och sms inom EU
 • EU, Telekom 26.03.2009

  Det tidigare aviserade pristaket för sms mellan länder inom EU, ska tydligen utvidgas till att gälla även mobil datatrafik, läser jag i SvD.

  Efter en kompromiss inom EU blir det nu en kraftig sänkning av priserna både för mobil datatrafik och för att skicka sms mellan EU-länderna. Det slår hårt mot telebolag i stora turistländer i Sydeuropa som tjänat stora pengar på att ta ut närmast absurt höga priser av mobilanvändarna.

  Nu kan det bli bättre redan till sommaren. EU har enat sig om ett förslag som drastiskt sänker priserna för mobil datatrafik och för sms. Samtidigt fortsätter EU att pressa ned priserna för vanliga mobilsamtal.

  Formellt är beslutet inte helt klart. Men i praktiken är frågan avgjord och i juni väntas EU:s ministrar med ansvar för telefrågorna fatta det slutgiltiga beslutet, skriver SvD.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:42

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.