Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » EU inför maxtaxa för utlands-sms
 • EU, Telekom 28.11.2008

  Lagom till nästa sommarsemester vill EU-länderna införa ett maxtak för vad det får kosta att skicka sms utomlands, enligt TT.

  Telekomministrarna enades om att maxpriset för att skicka ett sms från ett annat EU-land ska vara 11 cent, motsvarande 1:10 kronor. I dag är snittkostnaden 29 cent, exklusive moms. Men priserna varierar kraftigt mellan olika medlemsländer och operatörer, enligt TT.

  Men jag får tydligen fortsätta att tjata mig blå om ett pristak för datatrafik, mobilsurf eller mobilt bredband. Men telekomministrarna vill inte ha ett pristak för konsumenter när det gäller datatrafik, utan nöjer sig med att reglera avgifterna som operatörerna kan ta ut mellan sig. Däremot införs en möjlighet för kunden att välja en gräns för hur mycket han eller hon vill kunna surfa för utomlands, skriver TT.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:22

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.