Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Det nya fattig-Sverige
  • Många har det tufft i dagens Sverige. Det gäller inte minst ensamstående föräldrar. Allt fler familjer är hänvisade till att söka bidrag för att klara vardagen.

    I dag lever 400 000 barn med ensamstående föräldrar. Alla har inte svårt att få pengarna att räcka till, men många. I en undersökning som gjorts av Majblommornas riksförbund uppskattas att har föräldrarna till 80 000 barn i grundskolan inte alltid har haft råd med ett mål varm mat till sig och sina barn och närmare 23 000 barn har av ekonomiska skäl inte fått nya glasögon, trots att de har synfel. En av tio föräldrar har inte råd att hämta ut medicin till sina barn, 90 000 barn i Sverige inte får den behandling de behöver, eftersom föräldrarna väntar med att hämta ut mediciner.

    Samtidigt har de välbeställda i Sverige fått stora skattesänkningar. Jobbavdraget ger störst utdelning för dem som tjänar mest. Den ”borttagna” fastighetsskatten ger dem med dyraste husen ett rejält tillskott och förmögenhetsskatten har tagits bort.

    Vill vi ha det så? Borde vi inte se till att de små i samhället får det bättre först?

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:30

  • En Kommentar

    • sussi skriver:

      så jädra trist bara att myndigheter ofta bemöter bidragssökare med att skylla den individuella ”fattigdomen” på personen och skicka vidare dem.

      FOlk som har det dåligt ekonomiskt mår inte bra; så otrevligheter från myndigheterna kan vara en rejäl knäck.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.