Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Se upp med styckpriser!
 • Priser 22.02.2007

  Jag älskar jämförpriser. Jag går ständigt och jämför priser mellan olika affärer. Därför har jag ibland reagerat när handlaren gör det svårt för mig. En variant är genom att erbjuda frukt och grönt till styckpriser, till exempel två gurkor för en tia. Då vet jag ju inte vilket kilopris jag betalar och kan alltså inte jämföra.

  Vid de tillfällen jag har roat mig med att kontrollväga och räkna ut kilopriset har det dessutom ofta visat sig att priset varit högt. Använder handlaren styckpris för att mörka kilopriset? Risken finns.

  Så här får det naturligtvis inte vara. När jag ser att de syndar pratar jag alltid med den som är ansvarig för avdelningen. Ursäkterna varierar, ofta skyller de på ett förbiseende. Jag börjar nog bli ökänd i en del butiker, men det struntar jag i. De ska ha jämförpriser.

  På Konsumentverkets hemsida kan du hitta mer om jämförpriser. Huvudregeln är att de alltid ska anges. I livsmedelsbutiken finns några få undantag. Jämförpriser behöver till exempel inte anges på:

  • förpackningar som innehåller flera olika varor, till exempel färdigmat
  • Mixer som kräver andra tillsatser än vatten för att vara färdiga att äta
  • Sallad eller kryddor som säljs i kruka
  • Grönsaker och rotfrukter som säljs med blasten kvar
  • Naturmedel och kosttillskott.

  Skrivet av av Carl @ 14:17

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.