Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dill i kruka – en sällsynt dålig affär
  • Jag har länge retat mig på den dill som säljs i kruka. Många affärer har ingen dill i lösvikt, bara varianten i kruka. Taniga strån, utan smak. Dessutom, har jag länge misstänkt, till ett högt pris.

    När jag skulle handla dill till middagslaxen roade jag mig med att pröva min teori. Jag köpte en kruka dill för 14,90 på en av Stockholms dyrare ICA-affärer. Trots att mitt test är helt ovetenskapligt försökte jag välja den kruka som såg mest välfylld ut.

    Väl hemma klippte jag av dillen jäms med krukan och vägde den, 58 gram. Med ett styckpris på14.90 ger det ett kilopris på 257 kr. Samma affär sålde dill i lösvikt för 149 kr/kg. Summa summarum, att köpa dill i kruka är en extremt dålig affär, både pris- och smakmässigt.

    Hur kommer det sig att affärerna envisas med krukdillen. Jag har frågat, och fått svaret att den håller sig bättre i affärernas speciella ställ. Hemma håller sig krukdillen ungefär lika länge som dill i lösvikt, om du ställer den i vatten och förvarar den svalt.

    En annan förklaring kan vara att för dill som säljs i kruka behöver inget jämförpris anges. Sallad och örter som säljs i kruka är ett av de få undantagen från lagen om prisjämförelser. Du blir lättare blåst.

    Det är alltså dags att kräva att handlarn säljer dill i lösvikt! Annars gör du en dålig affär, på alla sätt!

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:28

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.