Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » ”Fin”-köttet blir billigare igen
 • Priserna på finare kött som oxfilé och entrecote kommer att sjunka i höst. Orsaken är bland annat att EU släppt på importreglerna, vilket gör att det blir mer sydamerikanskt i köttdiskarna igen. Det berättar DN i en artikel som refereras av TT.

  – Entrecote kommer att gå att köpa för runt hundralappen och oxfilé för under 200 kronor kilot, säger Johan Hållbus, vd för köttimportföretaget North Trade, till Dagens Nyheter.

  Orsaken är bland annat att importen från Sydamerika ökar. I och med att det blir mer kött på marknaden sjunker priset, skriver Dagens Nyheter.

  Jag skulle bli gladare om några av de mindre exklusiva men mer smakfulla styckningsdetaljerna skulle sjunka i pris. Till exempel sådana som högrev, märgpipa och fransyska. Dessa kan man göra så mycket mer med. Filé köper jag nästan aldrig, en väl marmorerad entrecote någon gång ibland.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:26

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.