Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Striden om brasseköttet kan bli kortvarig
 • EU:s importstopp av brasilianskt nötkött kan bli kortvarig. Brasilien öppnar för en lösning i konflikten, enligt ATL:s nätupplaga.

  Landets jordbruksminister Reinholds Stephanes erkänner att listan på brasilianska gårdar som uppfyller EU:s krav var felaktig.
  Det är snarare 600 än de 2681 gårdar som ursprungligen rapporterats som har ett acceptabelt system för spårbarhet, alltså möjligheten att kunna spåra kött från vilken gård och djur det kommer ifrån vid ett eventuellt sjukdomsutbrott.

  Bristerna i listan på godkända gårdar ledde till att EU-kommissionen i förra veckan stoppade importen av allt nötkött från Brasilien med omedelbar verkan.

  Den brasilianska regeringen uppger att mannen bakom importstoppet, kommissionären Markos Kyprianou, ska få en ny korrekt lista på torsdag.
  Kött- och charkföretagens vd, Åke Rutergård, är optimistisk om att leveranserna av kött kan återupptas efter beskedet från Brasilien.

  – Jag tror att bägge sidor är angelägna om att lösa situationen. Pressen på EU är stenhård eftersom medlemsländerna inte är självförsörjande på nötkött, säger han till ATL

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:21

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.