Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tuffa år för pensionärerna
 • I år sänks de allmänna pensionerna, med 3 procent och garantipensionen med 0,9 procent. Det är första gången sedan de infördes. Och det ser inte ljusare ut nästa år. 2011 väntas pensionerna minska med 2,8 procent, enligt en prognos från den nya Pensionsmyndigheten. Det är TT som berättar om detta i flera artiklar.

  2012 väntas pensionerna sänkas med 1,5 procent. Först år 2013 börjar pensionerna öka igen.

  Det är en effekt av den senaste pensionsuppgörelsen, som gjordes av de borgerliga partierna och Socialdemokraterna. Syftet var att minska kostnaderna för pensionssystemet. Pensionerna kopplades till BNP-utvecklingen, men ingen av beslutsfattarna hade tänkt sig att BNP faktiskt kunde sjunka. I deras värld pekade kurvorna alltid uppåt.

  Vad som förvånar mig är regeringens behandling av pensionärerna. De driver sin så kallade jobblinje in absurdum. De är fullt villiga att låna upp pengar för skattesänkningar för dem som har en arbetsinkomst, men är fullt villiga att misshandla samhällets minsta. I det här fallet pensionärerna. Det senaste budet är att pensionärerna ska kompenseras ”när ekonomin så tillåter”.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:09

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.