Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Pensionssänkning även nästa år
 • Pension, Regeringen, Skatter 29.07.2010

  Det blir, som tidigare aviserats, pensionssänkning även nästa år. Men sänkningen blir större än vad man tidigare trott – 4,3 procent. Siffran gäller den så kallade inkomstpensionen. Garantipensionen höjs däremot med 70 kronor i månaden och hur det blir med premiepensionen bestäms först i december, enligt ett pressmeddelande från Pensionsmyndigheten.

  För en ålderspensionär med 12 000 kronor per månad i inkomstpension betyder det en sänkning med 512 kronor. Men räknar man in de löften regeringen gett om skattesänkningar för pensionärerna – det är ju valår – begränsas den faktiska sänkningen i detta exempel till 155 kronor.

  TT berättar om pensionerna i en artikel som publiceras allmänt. Vad jag noterar i TT-artikeln är ett uttalande från finansminister Anders Borg (M). Han antyder ytterligare skattesänkningar för pensionärerna.

  – Vi får ju nya tillväxtsiffror hela tiden och vi måste naturligtvis väga allt tillsammans. Men jag tycker det finns goda skäl att titta närmare på pensionärernas situation i de diskussionerna och pröva om det inte behöver göras mer, säger Borg till TT.

  Som sagt, det är ju valår. Då räknas även pensionärerna, eller rättare sagt deras röster.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 12:26

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.