Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lätt för ROT-bedragare
 • Tanken var nog god, att underlätta för den enskilde att använda ROT-avdraget, men utformningen hamnade nog snett. Det gick nog för fort, som vanligt när alliansregeringen agerar.

  Jag har tidigare bloggat om fusk med ROT-avdrag. Ofta handlar det om att företag söker ROT-avdrag för arbeten de aldrig utfört, i ”kundernas” namn. Lyckas bedrägeriet får företaget den skattereduktion som den enskilde beviljas. Normalt sett skulle motsvarande summa dragits av på fakturan till kunden, som fått arbetet utfört.

  Skatteverket har granskat avdragen och nu kommer en rad polisanmälningar, berättar DN.

  Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverkets huvudkontor, bekräftar att man lämnat över 36 bolag till polisen för åtal. Beloppen som bolagen har fuskat sig till uppgår till drygt 30 miljoner kronor.

  – Dessutom har vi också stoppat försök till bedrägeri på lika mycket från andra privatpersoner och bolag, så totalt rör det sig om hittills om 60 miljoner kronor, säger Pia Blank Thörnroos till DN.

  För den enskilde som drabbas ska det inte innebära att ens rätt till rot-avdrag förbrukats. Pia Blank Thörnroos uppmanar nu dem som drabbat att så fort som möjligt ta kontakt med Skatteverket, skriver tidningen.

  Frågan är hur man ska få reda på om någon annan sökt ROT-avdrag i ens namn. Såvitt jag vet får den enskilde inte veta det förrän sammanställningen i deklarationen kommer. Skatteverket kanske borde meddela den vars ROT-avdrag utnyttjas när ett företag ansöker om det.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:43

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.