Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fusk med ROT-avdrag granskas
 • ROT-avdraget har blivit en succé. 308 745 svenskar utnyttjade avdraget förra året. I snitt fick de tillbaka 13 000 kronor i skattereduktion, vilket innebär att Skatteverket betalat ut en bit över 4 miljarder kronor. Det är 500 miljoner mer än vad regeringen räknade med i sin prognos.

  Men avdraget har baksidor. Dels har det gett nya konsumentproblem, dels fuskas det. Konsumenter har upptäckt att företag har begärt avdrag i dras namn, tjänster som aldrig utförts.

  Nu ska Skatteverket ta krafttag mot fusket, läser jag i Sydsvenskan.

  – Det vi mest har upptäckt är fel personnummer. Alltså utförare som inte gjort något jobb men som tar någons personnummer och ansöker om utbetalning, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

  – En del kan ju ha skrivit fel, men vi har också haft en tio-tolv företag som satt i system att ansöka om utbetalningar med andras personnummer. En del har fått ut runt 200 000 kronor på det viset, en har fått nästan 1 miljon, säger hon till tidningen.

  Om något företag söker avdrag i ditt namn, kan det få skattemässiga konsekvenser.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:11

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.