Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kortterminaler på H & M kapade
 • Kortterminaler på H & M-butiker runt om i landet har den senaste tiden visat sig vara försedda med utrustning som kopierar kundernas kortuppgifter, så kallad skimning. Det berättar TT och även Ekot har ett inslag om detta.

  I veckan upptäckte personalen på H & M:s butik i köpcentret Mobilia i Malmö att så kallad skimningsutrustning fanns på kortläsaren på en av kassorna. Alla som betalat där med kort kan ha fått sina kortuppgifter kopierade. Liknande utrustning har hittats på H & M-butiker i Löddeköpinge i slutet av juni, i Linköping den 15 juli och i Täby den 18 juli, skriver TT.

  H & M säger att deras säkerhetsrutiner avslöjat utrustningen. Men det är svårt att veta om man fått sina kortuppgifter kopierade, berättar Ekot.

  Det enda sättet är att kontrollera sina kortbetalningar i efterhand, och kontakta banken eller kortutgivaren om man hittar konstigheter.

  Jag har tidigare berättat om ett sätt att minska risken för kortkapning, att ta bort Cvv-koden från kortet.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.