Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Gör ditt kort lite säkrare
 • E-handel, Säkerhet 16.06.2008

  kreditkort Det är många som råkar ut för kortbedrägerier, när deras kortuppgifter används av någon annan. Det är också relativt lätt att lägga beslag på någon annans kortuppgifter, bedragaren behöver bara ha kortet i sin hand en kort stund.

  Ett av de vanligaste sätten är att bedragaren handlar varor på nätet, med uppgifter från kortet. För att göra det behöver bedragaren de uppgifter som är instansade på kortet, plus den så kallade cvv-koden. Cvv står för card verification value. Koden består av tre siffror och är oftast tryckt på kortets baksida.

  Det finns visserligen metoder för att pröva sig fram till rätt cvv-kod, som Computer Sweden avslöjat, men du kan öka kortets säkerhet genom att radera koden från kortet. Det rekommenderar säkerhetsexperter som Computer Sweden talat med.

  Kan vara ett bra tips!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:04

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.