Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler företag tar betalt för pappersfaktura
  • Internet, Privatekonomi 17.09.2010

    En tidigare kostnad har många företag i dag vänt till en intäktskälla, berättar Ekot. Det handlar om räkningen som kommer via posten.

    Flera tele-, bredbands- och tv-bolag lägger medvetet över delar av sina kostnader genom en särskild avgift för pappersfakturor.

    Tele2 tar till exempel mellan 19 och 24 kronor i avgift, Telia 19 kronor och tv-leverantörerna Comhem och Viasat tar 35 kronor.

    Det finns ingen lag som reglerar hur mycket företagen får ta ut i avgift utan det är helt upp till dem själva, enligt Ekot.

    E-räkningar har vissa fördelar för oss konsumenter, men det förutsätter att man har en Internetanslutning. Det finns trots allt en del människor, framför allt äldre, som inte har det av olika skäl.

    Det främsta skälet till avgifterna är nog att få oss att betala via e-faktura, vilket underlättar för företagen. Men det missgynnar dem som inte har en anslutning till Internet, och avgifterna motsvarar knappast företagens kostnader. Frågan är om inte räknenissarna hittat en ny kassako. Hur som helst, det retar kunderna.

    Uppdatering: De allt vanligare fakturaavgifterna kan för ett hushåll innebära kostnader på 1 600 kronor per år, beräknar GP i en artikel om avgifterna.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:50

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.