Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jultidningar på tapeten igen
  • Reklamen som ska få barnen att sälja jultidningar har redan landat i min brevlåda, jag har ju skolbarn. Snart därefter uppmärksammas jultidningarna igen, förra året granskades marknadsföringen av KoV.

    Den här gången är det Arbetsmiljöverket som reagerat, kanske för att få uppmärksamhet eftersom de just nu ser över reglerna för hur och när barn får arbeta.

    Barn som säljer jultidningar ensamma sent på kvällarna riskerar att utsättas för våld och hot. Risken för våld och rån, arbets- tiderna och pressen på barnen, är faktorer som Arbetsmiljöverket ifrågasätter när det gäller jultidningsförsäljning. Barnen bär ofta på kontanter när de levererar tidningar som kunder har beställt, skriver SvD i en artikel.

    Jag tror att dessa risker är betydligt överdrivna. Den största risken är väl att ungarna upplever arbetet som tröstlöst, eftersom jultidningar inte är lättsålda nu för tiden. Timpenningen blir nog låg om man inte har tur.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:04

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.