Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Falska SMS från Waplotto/Euromillions
 • Företaget Waplotto/Euromillions har skickat SMS som uppges komma från Konsumentverket. I SMS:et uppmanas kunder att betala fakturor till Waplotto, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande och SvD har en artikel om händelsen.

  SvD uppger i sin artikel att avsändaren ”kapat” verkets växelnummer. Vad SvD menar med det är oklart, så den uppgiften är jag skeptisk till. I sitt pressmeddelande skriver dock verket att händelsen är polisanmäld, men det tror jag beror på att verket står angivet som avsändare. Möjligtvis finns verkets nummer i sms:et.

  Verket driver sedan tidigare ett ärende mot Waplotto/Euromillions där ofrivilliga ”kunder” har fått fakturor och krav. Verket har tidigare uppmanat dem som anser att de inte beställt något att inte betala, och uppmaningen upprepas i pressmeddelandet.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:11

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.