Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Upphovsrättsavgift för Internet?
 • Datakablar Det ska bli möjligt för Internetoperatörerna att sluta avtal som kompenserar upphovsrättsinnehavarna för fildelningen. Det anser regeringens utredare enligt P3 Nyheterna som också refereras i en TT-notis. Utredaren talar om att operatörerna ”ska hjälpa sina kunder att bli lagliga”.

  Resonemanget verkar vara ännu en eftergift åt film- och skivbolagslobbyn. De påstår sig förlora stora intäkter på grund av fildelningen. Men trots fildelningen ökar musikförsäljningen och artisterna kan till och med tjäna på fildelning. Skivbolagens minskade intäkter beror nog på helt andra orsaker än fildelning, till exempel prissättning och hur musiken säljs.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:57

 • 3 Kommentarer

  • Joakim skriver:

   Själv fildelar jag inte och har således inget intresse av en sådan tjänst, men jag kan tänka mig att det skulle fungera med en tilläggs-avgift, OM den är frivillig! Det får inte bli som med gamla kassett-avgiften för oinspelade kassetter som var till för att kompensera privatkopiering, och som senare också lades på cd-r-skivor, dvd och till och med på USB-minnen (det sistnämnda i Danmark; vet inte hur det är i Sverige), alltså media som ju används till mycket annat än att kopiera musik och film.

  • larserick skriver:

   Eftergift?
   Pådrivande är väl ett mera adekvat uttryck!
   Kommentar här:
   http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/11/jan-rosen-vill-samla-in-porr-pengar.html

  • Schkeptiska jag skriver:

   Bortsett från en liten hake som det talas rätt så tyst om. Fildelning ska trots den avgiften vara illegal och stämningsbar. Och då dyker frågan upp vad det är man ska betala för.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.