Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Artisterna tjänar på fildelning
 • Kultur & Nöjen 18.12.2009

  Datakablar I debatten om fildelning brukar de stackars artisterna dras fram. Det är deras intäkter som branschen månar om, hålls fram som argument när det lobbas för hårdare lagstiftning mot fildelning.

  Men artisterna tjänar mer än någonsin, visar ett forskningsprojekt som TT berättar om.

  Den svenska musikbranschen har som helhet ungefär samma intäkter i dag som i början av decenniet. Men det har skett förskjutningar mellan olika delar av branschen. Skivbolag och artister har sett en stor nedgång i intäkterna för inspelad musik. Livesektorn har sett en stadig tillväxt som lett till större intäkter för bokningsbolag, spelställen och för artisterna, skriver TT.

  Det är alltså ganska lätt att dra slutsatsen att lobbyisterna snarast företräder skivbolagen, de är förlorarna på fildelningen. Å andra sidan har de nog sig själva att skylla, en skiva är för dyr i dag. Det är dags att skivbolagen anpassar sig till verkligheten i stället för att slåss mot väderkvarnar.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:03

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.