Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Se upp med presentkort och tillgodokvitton
 • Om du får ett presentkort till en butik ska du använda det så fort du kan. Det kan bli värdelöst, om till exempel butiken eller huvudbolaget går i konkurs. Samma sak gäller för tillgodokvitton.

  Gp berättar om en kille som fått två presentkort hos butikskedjan Verner & Verner som säljer hushållsredskap. Presentkorten har blivit värdelösa sedan butikskedjans moderbolag försatts i konkurs. Detta trots att butikerna som sålt korten finns kvar.

  När han försökte handla för sina presentkort gick det inte bra. Först ursäktade sig expediten med att datorn inte fungerade, sedan sa hon att beroende av vilket datum presentkort var utställt skulle det gälla eller inte. Slutligen tog hon fram ett A4-papper med information om att ”centrala” presentkort utställda av Verner & Verner Svenska AB inte längre var giltiga sedan moderbolaget försatts i konkurs.

  Till slut fick han dock handla för sina presentkort. Det berodde på att de stämplats med ett annat organisationsnummer än moderbolagets.

  På presentkorten fanns både namn och organisationsnummer från ett annat bolag, numera Matzima AB, som tidigare drev Frölunda-butiken och då hette Madeleines Köksbod AB.

  – Då är det ju inget centralt presentkort han har. Om det är utställt med ett organisationsnummer som tillhör ett annat företag måste man ju som innehavare av presentkortet kunna lita på att det faktiskt är där jag kan få ut mitt tillgodohavande, säger Anna Fjellman på Konsument Göteborg till GP.

  Alla kan inte ha samma tur. Handla för dina presentkort så fort du kan!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:13

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.