Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Presentkort kassako för handeln
 • Handel 22.12.2010

  Att köpa ett presentkort är att ge handeln en julklapp, skriver SvD:s ekonomisajt E24. Den enkla förklaringen är att uppskattningsvis en tiondel av korten aldrig löses in. Dessutom säljs många presentkort vidare.

  Jag har tidigare bloggat om problem när det gäller presentkort. Går företaget i konkurs gäller inte presentkortet längre. Det gäller även om företaget ingår i en större kedja. Dessutom brukar presentkort ha en begränsad giltighetstid.

  – Min rekommendation är att köpa ett presentkort som gäller i mer än en butik, kanske istället för ett varuhus eller köpcentrum. Jag tycker också at man skall satsa på ett större antal presentkort, på mindre belopp, eftersom en butik inte är skyldig att lämna tillbaka växel på presentkort, säger Meta Troell, omvärldsanalytiker på Svensk Handel, till E24.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 9:11

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.