Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Oenighet om miljönyttan med nya bärkassar
  • Dagligvarujätten Coop börjar sälja en komposterbar miljökasse i sina Konsum-butiker – och tänker så snart det är möjligt helt slopa plastkassarna i samtliga kedjor, berättar TT.

    ”Vi vill minska vårt beroende av fossila bränslen som olja både i material och som energikälla”, säger Mikael Robertsson, miljöchef på Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

    Men även Ica har lanserat miljövänliga bärkassar som till stor del består av majsstärkelse. Coop kallar dem komposterbara, men det gör inte Ica, enligt GP.

    – Vi haft en dialog med Avfall Sverige (branschorganisation för avfall och återvinning) och problemet är att kassen inte fungerar i biogasanläggningarna. Därför ska den inte säljas som komposterbar, säger Kerstin Lindvall, miljöchef på Ica till GP.

    På Ica marknadsförs kassen i stället med att den innehåller förnyelsebar råvara och att den orsakar mindre koldioxidutsläpp vid förbränning.

    Vem som har de korrekta påståendena är som vanligt svårt att veta. Vore det inte bättre med bra papperskassar, av återvunnet papper?

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:39

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.