Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Strul hos posten kan ge tråkiga effekter
 • Infrastruktur 07.02.2011

  flygpost I olika sammanhang brukar man räkna med att posten fungerar och att ett brev kommer fram dagen efter att det postats. Det gäller till exempel i regelverket kring inkasso.

  Men nu är det struligt hos Posten, berättar DN, vars artikel refereras av TT. En krånglande sorteringsmaskin och nya stora distrikt för brevbärarna sinkar utdelningen i hela landet. Julkort har kommit fram i januari och på flera orter tar det tre dagar för posten att komma fram, skriver tidningen.

  Förseningarna beror på strul när postens nya sparplan, som ska minska antalet brevbärare, genomförs. Brevbärarna ska sortera färre brev för hand och i stället dela ut fler brev. Och de har inga fasta distrikt längre, utan roterar på tre olika och större postområden. Men den automatiska sorteringen har krånglat och brevbärarna har tvingats att fortsätta sortera mycket post för hand på postkontoren, enligt DN.

  Posten hävdar att de kommit till rätta med nästan alla problem. Facket tycker att bemanningen är för låg. Frågan är om problemen kommer att fortgå. En god postbefordran är en viktig del av vår infrastruktur. Strul kan ge oväntade problem för samhälle, företag och inte minst den enskilde.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:52

 • 3 Kommentarer

  • viktor w skriver:

   Före detta Kungliga Postverket, tycks liksom politiska ungdomsförbunden för några åra sedan, använda sig av matematik i den högre skolan. Siffer trollens imaginära medlemmar och imagiära brevbärare funkar inte i den reella världen. Slika trolleriexperter borde avlönas med inaginära penningar.

  • Inga-Lill skriver:

   B-post tar minst en vecka att nå adressaten, A-post tar minst 2 dagar men kan även där ta nästan en vecka. Detta beror på vart i landet breven skickas och om mottagaren har lantbrevbärare då tar det en extra dag. Företag skickar företagspaket men är mottagaren privatperson så går paketen i retur som för Dalarnas räkning till Örebro för omsortering. All denna hantering snabbar inte upp posten det minsta utan fördröjer den å det grövsta. Allt fungerar på papper men i praktiken blir det en annan sak. Ta bort lite skrivbordsnissar så kanske posten både sparar pengar och snabbar upp sin hantering, för som det nu är får det bara inte fortsätta!

  • […] det domstolsutslag på och det utslaget används i olika juridiska sammanhang. Jag har tidigare bloggat om att försenad post kan ge tråkiga effekter och nu läser jag att problemen med försenad post […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.