Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kolla alltid kvittot!
  • Kolla alltid kvittot när du handlat, det är förvånansvärt ofta du får betala mer för en vara, jämfört med angivna priser i affären eller i deras annonsering. Jag har tidigare uppskattat att det finns felaktiga priser på var femte kvitto, 20 procent. Det här är en av mina käpphästar, och jag lever som jag lär.

    Vad som får mig att ta upp saken igen är en undersökning som GP gjort, där de jämförde priser på lockvaror i affärernas flygblad med det pris de fick betala i kassan. Av 85 varor fick GP betala fel pris på två av dem, och uppmanar oss att kolla kvittona, speciellt vid tillfälliga prisnedsättningar.

    Själv handlar jag ofta varor som är nedsatta eftersom de närmar sig bäst-före-datum, det är inget jag är rädd för. Dessa varor brukar markeras med en speciell etikett, som markerar att de är nedsatta till kanske halva priset. Dessa varor kollar jag alltid extra i kassan, kassören glömmer ofta prisnedsättningen.

    I vissa fall kan du till och med tjäna extra på att upptäcka fel. Ica betalar 25 kronor för varje felaktigt kvitto.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.