Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ägg rika på bra Omega-3
 • Äggkartong Både omega-3-ägg och vanliga svenska lågprisägg slår sig in bland fiskarna på omega-3-matens topplista, visar SvD:s labbtest. Nu hoppas branschen på comeback vid frukostbordet. Men märkningen har brister och kritiker varnar för kolesterolhalten. Det skriver SvD i en uppföljningsartikel till avslöjandet om Omega-3-fusket.

  På butikshyllan finns speciella ägg som marknadsförs som Omega-3-ägg. Men de vanliga, och billigare, äggen har också en hög halt av de nyttiga Omega-3-fetterna.

  När SvD lät Analycen testa fettet i två olika Omega-3-ägg innehöll båda precis tillräckligt av de viktiga fettsyrorna för att koppla äggen till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, vilket båda producenterna gör. De halter av fiskfettet som garanteras på kartongerna är dock väsentligt lägre.

  Men allra mest förvånande var att det betydligt billigare, vanliga ägget från Coop också innehöll en ganska hög halt av DHA, nästan i nivå med de särskilda omega-3-äggen, enligt SvD.

  Som vanligt höjer dock vissa experter ett varnande finger för kolesterolet i äggen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 20:05

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.