Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Så hindrar du köp i Apple-appar
 • iphonedump Nyligen bloggade jag om det vettlösa i att barn kan köpa virtuella saker i olika spel i datorn eller mobilen. Inlägget aktualiserades av att några barn under en resa lyckades köpa virtuella saker för 50 000 kronor när de spelade ett smurf-spel.

  Nu tipsar Konsumentverket hur man kan stoppa möjligheten att köpa saker från spel. Åtminstone de spel som används i mobiler och surfplattor som använder Apples operativsystem, till exempel iPhone, iPad och iPod.

  Där finns nämligen en systeminställning som heter Föräldrakontroll. I denna systeminställning finns alternativet Begränsningar. I den listan finns alternativet Köp inuti program. Om man aktiverar detta alternativ kan man inte längre köpa något.

  KoV:s pressmeddelande innehåller en mer detaljerad handledning och Apple har också en handledning på nätet.

  Men jag tycker fortfarande att spel riktade till barn inte ska innehålla möjlighet att köpa virtuella saker till vettlösa priser.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:35

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.