Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » PSW Trading dömda till miljonböter
 • Det handlar om något som jag bloggat om tidigare, ”gratisprover” som inte är gratis, men dessutom om en rad andra överträdelser i marknadsföring och försäljning. KO har drivit ett mål mot företaget som rör en rad överträdelser.

  Flera konsumenter klagade på att de blivit bundna av en prenumeration som kostade pengar när de endast hade tackat ja till ett ”gratispaket”. Klagomålen handlade också om att PSW Trading tog kontakt per telefon, trots att konsumenterna registrerat sig i spärregistret NIX. PSW Trading har även marknadsfört att bolaget samarbetat med Cancerfonden, samt att bolaget lämnat stöd till fadderbarnverksamhet, trots att något samarbete eller stöd inte har funnits. Dessutom har PSW Trading många gånger struntat i att informera konsumenterna om deras ångerrätt, skriver KoV i ett pressmeddelande.

  Stockholms tingsrätt förbjuder nu bolaget och dess företrädare att vid ett vite om en miljon kronor fortsätta med den här typen av marknadsföring. Tingsrätten ser särskilt allvarligt på bolagets påståenden om samarbete med Cancerfonden samt om stöd till fadderbarn och dömer därför PSW Trading att betala en marknadsstörningsavgift på en halv miljon kronor.

  Det här är ett klart besked till PSW Trading och andra företag med liknande metoder. Det kan bli dyrt!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:43

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.