Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Avregleringen sänkte förtroendet för apotek
 • Läkemedel, Regeringen 01.07.2011

  Svenskarnas betyg för apoteken har sjunkit markant efter avregleringen, visar undersökningar från Konsumentverket. Före avregleringen gav 95 procent av de intervjuade apoteksmarknaden ett positivt betyg. I år har siffran sjunkit till 77 procent, skriver verket i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av TT i flera tidningar.

  Sämre stöd, dålig information och lång väntan på receptbelagda läkemedel är det saker som kunderna främst klagar på.

  – Betygen har försämrats inom de delar som är allra viktigast för konsumenterna. Det är naturligtvis allvarligt. Vi rekommenderar att regeringen snarast inleder en dialog med apoteksmarknadens aktörer för att få till nödvändiga förbättringar för konsumenterna, säger Gunnar Larsson, generaldirektör på Konsumentverket.

  Det är väl bara att konstatera att avregleringen, eller ”omregleringen” som regeringen ville kalla den, inte blev den succé som Göran Hägglund utlovade. Jag kan fortsätta kalla den för ett fiasko.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:13

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.