Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nya taxeringsvärden på G
 • Snart kommer de nya taxeringsvärdena för småhus. Många får en höjning, snittet ligger på 11 procent, berättar TT i en artikel med vid spridning.

  Med de nya taxeringsvärdena beräknas, enligt Skatteverket, 54 procent av alla småhusägare nå maxbeloppet för fastighetsavgiften för inkomståret 2012, vilket blir 6.825 kronor per år och motsvarar 910.000 kronor i taxeringsvärde, skriver TT.

  Taxeringsvärdena borde frysas på år 2009 års nivå, anser Villaägarnas riksförbund. Systemet med taxeringsvärden utreds för närvarande.

  – Det enda rimliga är att frysa nuvarande taxeringsvärden i avvaktan på utredarens slutsatser, säger Joacim Olsson, vice förbundsdirektör, i ett pressmeddelande.

  Det är lätt att konstatera att det nuvarande systemet är konstigt. Den ”avskaffade” fastighetsskatten blev i stället en stor omfördelning, 220 000 småhusägare fick höjd skatt medan villaägare i Täby och Djursholm kunde jubla. Alla kommer att tjäna på den ”avskaffade” fastighetsskatten, lovade allianspartierna inför förra valet. Nu har vi sett vad det vallöftet var värt.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:20

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.