Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » VAB-intygen – ännu ett fiasko
 • När Alliansregeringen tillträdde ville de ta omedelbara krafttag mot det ”omfattande” fusket med bidrag. En av de första åtgärderna var att låta Försäkringskassan gissa hur stort ”fusket” var samt att införa de så kallade VAB-intygen. Förskolan eller skolan skulle intyga att barnet varit hemma när föräldrarna tagit ut VAB-dagar.

  Jag har redan tidigare kallat intygen ett kraftfullt slag i luften. Min uppfattning verkar delas av FK:s nye generaldirektör Dan Eliasson.

  -Intyget har inte haft någon betydelse när det gäller fusk. Det är en onödig byråkrati som inte har givit något till staten, säger han till DN.

  Förslaget att intyget ska avskaffas läggs fram i Försäkringskassans remissvar till den statliga Månadsutgiftsutredningen. Här föreslås också att svenskarnas inkomster ska redovisas elektroniskt varje månad i stället för årligen, skriver DN.

  Ännu ett fiasko för alliansregeringen alltså. Vilket blir nästa?

  DN-artiikeln uppmärksammas också i en TT-notis som också återges i ett Eko-inslag.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.