Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Försäkringskassan gissar igen
 • Regeringen har bett Försäkringskassan att gissa igen. Åter gäller det att gissa fusk och fel i de olika bidragssystem som kassan hanterar.

  Kassans gissning slutar på en totalsumma om 16,4 miljarder under fjolåret. Några delsummor är719 miljoner kronor för mycket i bostadstillägg och på de sjukskrivnas konton rullade det felaktigt in över 4 miljarder, rapporterar DN och artikeln refereras av TT i flera tidningar.

  Jag tror inte ett ögonblick på de här siffrorna, och det är som sagt bara gissningar som fått det förskönande namnet analys.

  Men risken är överhängande att regeringen på nytt tar hårda tag mot ”fusket”. Det var så de gjorde i början av regeringsperioden, vi utnämndes till ett folk av fuskare.

  Ett gott exempel är det omtalade fusket med ersättning för vård av barn. Det visade sig vara ett mycket litet problem, och regeringens åtgärd med vab-intyg blev bara ett dyrbart slag i luften.

  Visst finns det fusk med bidragssystemen, men jag tror fortfarande inte att vi är ett folk av fuskare.

  Uppdatering: I SR-programmet Medierna (100313) hör jag att F-kassans gissning, enligt dem själva, har en felmarginal på 50 procent. Det har inte framgått av övriga mediers rapportering!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:28

 • 4 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.