Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Extraförsäkring till julklappen?
 • Om du köper en julklapp i form av en elektronikpryl eller en hushållsmaskin kommer säljaren nästan garanterat att erbjuda en extraförsäkring. Många julklappsköpare köper också en sådan, av ren välvilja. Men det är sällan en god idé, som jag tidigare bloggat om.

  Det skydd du har i konsumentköplagen, garantin och i hemförsäkringen räcker oftast mer än väl. Dessutom är extraförsäkringens villkor ofta så snåriga att den kan vara värdelös, något som också KO har uppmärksammat.

  Inspiration till att ta upp saken på nytt fick jag av en artikel på SvD:s ekonomisajt E24.

  – Tänk på att en sån här produktförsäkring bara gäller en produkt medan en hemförsäkring med allriskskydd täcker allt i hemmet. Dessutom finns det många undantag i de här försäkringarna, säger Camilla Tellås, jurist på Konsumentverket, till E24.

  Tilläggsförsäkringarna är dessutom dyra och fungerar mest som en kassako för säljarna. Släng inte ut pengar i onödan!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:35

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.