Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ryanair lägger sig om ersättning till resenärer
  • Konsumenträtt, Resor 17.10.2012

    Det handlar om ett gammalt ärende från 2006 Som gäller två resenärer. Strax före hemresan fick de veta att flyget var inställt och att de först två dagar senare kunde få nya biljetter. Men paret kunde inte vänta utan åkte hem med tåg, hyrbil och taxi – vilket de själva betalade och senare krävde ersättning från Ryanair, som vägrade.

    KO valde att företräda paret eftersom fallet var principiellt viktigt. Tingsrätten dömde till parets fördel medan Hovrätten gick på Ryanairs linje. KO sökte prövningstillstånd hos HD som godkändes men HD bad om vägledning från EU-domstolen.

    Nu, innan målet kommit upp i HD, ger sig Ryanair och betalar ut ersättning till resenärerna, berättar KoV i ett pressmeddelande. KO tycker att agerandet är fegt.

    – Jag kan inte tolka det här på annat sätt än att Ryanair vill ha den här tvisten ur vägen för att de är rädda att förlora i domstolen. Jag tycker att det är fegt, säger Gunnar Larsson, KO. Det som trots allt är glädjande, fortsätter Gunnar Larsson, är att resenärer som hamnar i en liknande situation nu bör kunna räkna med att få ersättning av Ryanair, helt i enlighet med gällande rätt, säger han.

    Frågan är vilken betydelse fallet kommer att få. Hade fallet kommit upp i HD hade ett prejudikat skapats. Det är kanske det som Ryanair ville undvika. Nu kanske även andra fall där Ryanair vägrar ersättning dras i långbänk.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:51

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.