Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Den oseriösa sms-lånebranschen
 • Att jag anser att sms-lånebranschen är oseriös och bedriver ocker är väl knappast någon nyhet för bloggens läsare. Jag får vatten på min kvarn från en TT-artikel.

  Sms-långivarna tjänar bra på människors behov av snabba och dyra pengar. Och när allt fler kunder inte kan betala sina lån går det att göra pengar på det också, skriver TT.

  TT har gått igenom några av årsredovisningarna för de allt fler långivare som erbjuder snabba lån via sms.

  Bilden är entydig: Det går att tjäna bra med stålar på människors ekonomiska trångmål. Och liksom ökningen av obetalda lån som hamnar hos Kronofogden är tillväxten av nya lån enorm, visar långivarnas räkenskaper och annan statistik.

  Bakgrunden till de goda vinsterna är de extremt höga räntorna eller avgifter som långivarna själva vill kalla dem. Med en månadsränta på runt 30 procent, eller tusentals procent på årsbasis, kan låneföretagens mer än trefaldiga sitt kapital på ett år.

  Och några av sms-långivarna ägnar sig dessutom parallellt åt inkassoverksamhet där det med uthållighet går att tjäna ytterligare pengar på de dåliga betalarna.

  Själva är bolagen dåliga på att göra rätt för sig, skriver TT. Revisorerna ger flera av bolagen får grava anmärkningar för sina årsredovisningar.

  Det är sedan länge dags att sätta stopp för ockret. Att regeringen ännu inte agerat för att stoppa en oseriös bransch är en skandal.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:19

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.