Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Åker stugskojarna Wahlström dit nu?
 • Skojare & bedragare 25.08.2009

  Jag har flera gånger bloggat om det stugskojande paret Wahlström, alias Domermark. Efter denna sommars skojande, som resulterat i många polisanmälningar, finns det nu en chans att de åker dit. Det läser jag i en artikel i HD.

  Minst 100 familjer fick sin semester förstörd när deras bokade och betalda sommarvecka på Öland visade sig vara en bluff.

  Under våren 2009 annonserade de flitigt i tidningar över hela Sverige, i Finland och i Norge. En lägenhet på 80 kvadratmeter direkt vid havet i Mörbylånga erbjöds till uthyrning veckovis under hela sommaren. En vecka kostade mellan 4800 och 5000 kronor. Lägenheten de låtsades vilja hyra ut var den de själva bodde i. Många nappade.

  Någon vecka innan det var dags för uthyrning fick många av dem som såg fram emot semestern på Öland ett brev från Christer Wahlström. Brevet är likadant utformat till alla. Av privata skäl som inte förklarades närmare kunde lägenheten inte hyras ut. Men om man skickade uppgifter om bankkonto eller liknande skulle pengarna betalas tillbaka. Några pengar kom dock inte.

  Alla fick dock inte brev. De tvingades inse att de blivit lurade, först när de kom till lägenheten de trodde de skulle bo i.

  Hur många som har råkat ut för bluffen vet bara Christer och Lisa Wahlström, eftersom alla troligen inte polisanmäler. En förundersökning gällande bedrägeri är inledd och Kalmarpolisen har vad man brukar kalla ett gott utredningsläge. Enligt chefen för eko- och miljöenheten har det kommit in cirka 100 anmälningar. Summorna rör sig mellan 2000 kronor för de som bara har betalat handpenningen, och 5000 kronor, med en markant tonvikt på den högre summan.

  Hur många som har råkat ut för bluffen vet bara Christer och Lisa Wahlström, eftersom alla troligen inte polisanmäler. En förundersökning gällande bedrägeri är inledd och Kalmarpolisen har vad man brukar kalla ett gott utredningsläge. Enligt chefen för eko- och miljöenheten har det kommit in cirka 100 anmälningar. Summorna rör sig mellan 2000 kronor för de som bara har betalat handpenningen, och 5000 kronor, med en markant tonvikt på den högre summan, skriver HD.

  Paret Wahlström försvann från lägenheten i början av juni, men Christer Wahlström har varit i kontakt med polisen, som räknar med att kunna förhöra honom.

  Förhoppningsvis blir det här slutet på paret Wahlströms skojarkarriär.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 14:06

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.