Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stugskojarna Wahlström struntar i ARN
 • Skojare & bedragare 07.06.2008

  Två gamla bekantingar dyker upp igen. Allmänna reklamationsnämnden (ARN) konstaterar att makarna Wahlström i Utvälinge inte följer nämndens beslut. Makarna har länge bedrivit stugförmedling under olika namn, senast med internetsajten semesterhus.net. Tvisterna med stugägare, stughyrare och olika fordringsägare har avlöst varandra, berättar HD.

  Paret Wahlström är en följetong i ARN. De har också ett annat företag i homeopati-branschen, Förlag Medica Terapi Utbildning. Det är antagligen lika seriöst.

  Andra bloggar om: , , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:03

 • 38 Kommentarer

  • Lovisa skriver:

   Har själv precis blivit bedragen av Pär och Lisa Wahlström på 7000 kr på en stuga jag hyrt i Båstad. Förstår inte hur dessa människor trots alla klagomål och anmälningar fortfarande får driva sin värksamhet?

  • nils skriver:

   Är en husägare i sydöstra skåne, som blivit bedragen av P W.
   Han har hyrt ut vårt hus och behållt alla pengarna.
   Fruktanvärt med samvetslösa människor som utsätter barnfamiljer för detta. Dessutom skämmer ut oss seriösa husägare. Tur men har ett hjärta o lånar ut sitt hus ”gratis” till de drabbade.

  • Eva skriver:

   Hej
   Här kommer en till som blivit bedragen av dessa ”sabotörer”.
   Undra om det är många som har hyrt stuga i Skåne denna sommar.
   Jag lider mest för min sons skull som skulle få tillbringa sin 15 årsdag nere i Skåne. Han har Autism, förståndshandikapp,ADHD+att han är manodepressiv.. Kan någon gissa hur ledsen han blev?
   Det värsta var att jag berättade för Pär W att han hade dessa handikapp.. Hur kan man vara så hjärtlös?
   Stackars det par som har hyrt ut sin stuga, som Pär förresten har uppgett att det är hans. Jag lider även med dem..
   Hoppas att fler hittar denna sida som blivit så bedragna av detta par.

  • MArie Kvist skriver:

   Hej!
   Fick ett återbud på den stuga vi hyrt v 31 i Mörbylånga på Öland. Av familjeskäl fick jag höra, viket jag beklagade i ett mail till honom. Jag skulle även få mina pengar jag betalat tillbaka, naiv som man är trodde jag på fanskapet. Eftersom vi ville till Öland ringde jag en annan uthyrare, av honom fick jag upplysningen att Christer Pär eller vad han nu kallar sig var en bedragare.
   När jag nu gogglat på alla hans namn så har jag hittat en enorm resväska av smuts. Hur kan en sådan här person få lov att fortsätta att lura hårt arbetande människor som sliter för att få ihop till sin semester. Han borde sitta bakom låsta dörrar med sin lika oseriösa fru. Fy fan vad man blir besviken på människor.
   Nu hade jag turen att endast ha betalat in en liten del av beloppet( 2000kr, visst det tycker jag är mycket), men tänk på alla de som redan har betalat flera tusen kronor och inte har råd till en ny stuga, på deras barn som inte får någon rolig sommar. Jag hoppas att ni Wahlströms inte har några barn som ni kan föra skiten vidare till. Och att ingen vill ta hand om er när ni behöver det.

  • Stefan skriver:

   Hej.
   Även jag fick återbud på en semesterlägenhet jag hyrt v 29 i Mörbylånga, Öland av Christer/Pär. Vi är en småbarnsfamilj från Finland. Färjeresorna var redan ordnade och betalade, både färjan till Stockholm och sedan vidare från Öland till Gotland samt returresorna. Fick brevet med återbudet per post för 1½ vecka sedan d.v.s. 2½ veckor innan vi skulle resa. Så plötsligt var vi utan boende på Öland för den här tiden. Resan hade vi närmast ordnat för våra små barn ( 7 och 3 år). I brevet jag fick stod det att hyran på 5000 kronor skulle återbetalas , har inte sett skymten av dessa.
   Tack vare hjälpsamma människor på Öland fick vi sedan boendet fixat, men dyrt har det blivit efterson vi redan brännt 5000 kronor på ett bedrägeri. Mycket nära att vår efterlängtade resa skulle totalt spoileras. Vågar inte hyra av privatpersoner mera. Litar ändå på att rättvisan vinner.

  • Mats Andersson skriver:

   Hej
   Jag har också hyrt stugan i Mörbylånga V.31 men fick brev av Whalströms att vi inte kunde ha den på grund av privata problem som han ej ville gå in på. Givetvis har vi inte fått tillbaks våra 4800:-och räknar inte med det efter vad vi har läst på webben. vi har också anmält honom för bedrägeri idag den 03-07-2009. Alla som har blivit lurade av honom bör gå till polisen och anmäla bedrägeriet, då ökar chansen att polisen ingriper.

  • Trine Hansen skriver:

   Hei. Vi har også blitt lurt. Leid leiligheten i Mørbylånga i uke 29/30. Vi er tre familier i Norge som skulle ha vært der. Fikk også samme brev som Dere andre. Kommer også til og anmelde dette. Han er en Svindler og bør straffes for dette. Vi vet at han har annonsert i flere aviser her i Norge.

  • Gösta Karf skriver:

   Även vi blev lurade. Vi hade hyrt v 27 och har fått samma brev som ni övriga. Inga pengar har vi heller fått tillbaka men nog valt att polisanmäla honom. Att han är en skurk fick vi verkligen bekräftat efter att ha pratat med övriga som känner till honom. Han är dömd för bl.a bokföringsbrott mm

  • Stefan skriver:

   Hej
   Skrev tidigare i bloggen, 3. juli 2009. Har naturligtvis gjort en polisanmälan. Gjorde den några dagar efter att jag fick brevet eftersom jag anade att återbetalningen av hyran ej kommer att ske. Hoppas att alla som blivit lurade polisanmäler honom. Antagligen är det många fler som råkat ut för denna hänsynslösa semestersabotör.

  • Maria skriver:

   Hej!
   Här har ni en till som blivit lurad. Vi skulle hyra v27 i Mörbylånga och fick samma brev som ni andra.
   Vi har gjort polisanmälan.

  • Bengt Aronsson skriver:

   Tråkigt med sådana här saker. Vi blev utan semesterbostad, men har fått tillbaka vår inbetalda hyra. Nog säkrare att hyra av etablerade företag.

  • […] senaste tiden, sedan semesterperioden började, har det kommit in en hel del kommentarer till ett tidigare inlägg om stugskojarna. Flera av dessa beskriver sig som lurade och har också polisanmält saken. Det […]

  • Gösta Karf Finland skriver:

   Att PW har samvete att gå och lura en familj som har ett barn som lider av ADHD bevisar tydligt vilket svin vi ha att göra med. PW förefaller vara välkänd av polisen. Då vi gjorde vår anmälan hos Kalmarpolisen så tillfrågades vi redan före vi nämnt hans namn om han heter Christer. Efter att ha läst om allt det han håller på med och att de ibland kan uppträda med olika namn så hoppas jag verkligen att Bengt Aronsson är den person han uppger sig vara och inte PW. Ja, det är ju svårt att värja sig mot att bli aningen paranoid efter allt det man läst. Ännu har jag inte fått pengarna tillbaka. Om BA fått pengarna tillbaka hur gick detta till. Talade han med PW per tfn och vilket är i såfall PW:s TFN: nr. Eller hur får man tag i honom. Det är nog många som ställer sig den frågan.

  • Eva skriver:

   Hej
   Jag sitter här och läser att denna Pär W fortsätter att blåsa folk på pengar. det konstiga är att han är ju polisanmäld.. Varför händer det inget? Han har väl samma tillväga gångssätt som förra året antar jag.. Jag lider verkligen med Er alla ska Ni veta.. Fy f-n säger jag bara. Men när vi polisanmälde förra året fanns det inga bevis??!!! Fattar ni? Det gör inte jag. Dom riktiga ägarna kunde bevisa att han hade bokat in ett flertal familjer på samma vecka men enligt polisen kunde han bara ha gjort fel?!! Ja herrejösses säger jag bara.. Undra vad som skulle hända om en polis blev lurad på samma sätt som vi.. Skulle det kunna bli åtal tro? Näpp bakom lås och bom hör de hemma.. Min son som har de t handikapp som jag skrev tidigare undrar fortfarande om vi inte ska åka dit å bo.. ”Men mamma vi har ju betalt pengar”… Ja det är inte lätt. Att han lurade mig är en sak men Pär visste att han hade detta handikapp å ändå kan han med att göra så… Hoppas att ALLA som blivit lurade anmäler honom!!!
   Tack för ordet!

  • Gösta Karf skriver:

   Visst är det ofattbart att PW på detta sätt fått fortsätta sitt spel med andra människors ekonomi, trots att han redan senaste sommar blev anmäld för bedrägeri. Juridiken kan vara svår att förstå sig på. Att polisen inte tog saken på större allvar tror jag kan bero på att bedrägeriet inte då ännu ansågs vara så allvarligt att det fyllde kriterierna för att hamna på allmänna åklagarens bord. Polisen ansåg visserligen att PW handlat fel dock inte begått ett brott av den dignitet som faller under allmänt åtal. Däremot tror jag att de som blivit bedragna hade på vederbörligt sätt i domstol kunnat väcka åtal och då fått sin sak rättsligt prövad. Kanske det skulle vara skäl att fortfarande undersöka vad som krävs för att föra senaste sommars bedrägeri till åtalsprövning och då förhoppningsvis i slutändan få pengarna tillbaka. Om jag tolkat Eva rätt så finns bevisning.
   Detta års bedrägerier är så många till antal och av allt att dömma så grova att de fått en större polisiär prioritet och därmed också hamnar innom ramen för den allmänna åklagarens ansvarsområde. Vad jag har förstått har PW: s bedrägerier av årgång 2009 gått vidare för noggrannare utredning.
   Detta bara som några tankar trots att jag inte känner till svensk rättspraxis.
   Jag hoppas att Eva får sina pengar tillbaka.

  • Mats Andersson skriver:

   Angående Bengt Aronssons inlägg så tror jag att han är Pär W. eller så har han inte hyrt av Pär W.

  • Marianne skriver:

   Bokade oxå stugan i Mörbylånga v. 31 redan i Januari.Betalade in hälften 2400 kronor. Har fått brev om avbokning p.g.a personliga skäl. Skrivit mail o talat in på mobilsvar men ingen kontakt. Även ringt fru Wahlström till hemmet. Inget svar.
   Är enormt besviken att man kan ”bluffa” människor så.
   Nu har jag tagit ut uppgifter från skatteverket o båda är skyldig kronofogden en hel del pengar….Närmare en halv miljon.
   Polisanmält paret idag.

   HUR kan detta få fortsätta????? Bedrägeri av högsta dignitet.

  • Marianne Dahlqvist skriver:

   Jag har i dag 14/7 varit i kontakt med Lokal tidningen angående bluffen med stuga i mörby långa . en reporter och fotograf har varit här och pratat om detta anledningen är att jag vill VARNA folk att hyra av Herr o Fru Wahlström . Vi får hoppas att Polisen och rättsväsenet gör något. Snarast ått denna Man o Kvinna

  • nettan skriver:

   Jag vill bara upplysa alla som råkar ut för detta par att de har i 20 års tid bedragit människor på pengar.
   Han har inte bara lurar dem som hyr utan även stugägarna
   Christer och Elisabeth Domermark som de tidigare kallade sig har alltå bytt namn till Pär och Lisa Wahlström. Har ett otal namn på sina så kallade företag. Ingen av dem är naturligtvis registrerade firmor. Han betalar ingen skatt och följer inga som helst regler i vårt samhället. Han har inga utmätbara tillgångar. Alltså har han säkerstället sig vid att eventuellt bli fälld i domstol så finns ingenting som han behöver betala. Vad säger man? Pengarna som inbetalas sätts in på ett konto som tillhör hans kära medkumpan Lisa Wahlström/Elisabeth Domermark.
   Vilekn soppa! Man får väl innerligt hoppas att någon får stopp på dess förfärliga människor.
   Har ni förresten läst på http://www.bokadirekt.se att han varit tvungen att lägga ner sitt företag (!?) p g a alla trakasserier och förföljerser från personer och med svenska myndigheters goda minne. Vilken jubelidiot. Googla även på Christer Domermark så kan ni läsa om hans tidigare meritlista.
   Tack för ordet.

  • Stefan skriver:

   Vår resa till Öland blev fullständig, vandrarhemmen vi bodde på var mycket trivsamma. Hade nästan glömt fanskapet med lägenhetsbedrägeriet och paret Wahlström. Kollade upp var lägenheten fanns i Mörbylånga, man kan säga tur i oturen att vi inte bodde där, omgivningen verkade inte speciellt trivsam. Undrar om någon hört om polisutredningen framskridit? Hoppas bara att alla som råkat ut för denna jävla skurk gjort en anmälning. Skulle vara hög tid att sätta honom( + hans fru) dit, ordentligt! Otroligt att det inte hänt tidigare.

  • Eva skriver:

   Hej hej!!!
   Stefan du är nog inte ensam om att undra varför dom inte åkt dit tidigare… När nu andra har gjort polisanmälan om det här, hittar då polisen den anmälan vi gjorde förra året?? Kan dom så kanske se att det är uppsåtligt???
   Många frågor man har när det gäller detta fall…
   Hoppas att Ni alla har lika underbart väder som jag har här hemma..
   Ha en underbar helg!!
   Tack för ordet

  • Anki skriver:

   Hej!
   Samma sak har hänt med mig i år. Betalade in hela summan hur kul var det att få veta att man ingen stuga hadde.Dessurom när man kollar honom så får man veta allt detta.Inga pengar tillbaka men han fick en polisanmälan från mig

  • Marianne skriver:

   Hallå alla som blivit lurade av skurken Wahlström . Jag polis anm honom som jag skrev i ett tidigare innlägg här . En kvinna från Kalmar polisen ringde mig och vi har haft ett förhör via telefon
   Jag har skickat alla bevis dit men har inte hört något däri från
   Jag har nu sett att han jagar kunder på Face Book så det är nog dax att lägga ut en varning ” för denna stor bedragare.Vifår nu hoppas att han får sona sitt straff

  • Stefan skriver:

   Hej
   Hör till en av dem som blivit lurad av Wahlström, polisanmält honom. Kalmarpolisen var i kontakt med mig i början av hösten, de ville ha mera uppgifter om bedrägeriet. Har inte hört något av polisen sedan dess. Är det någon som har hört om hur utredningarna framskrider?

  • Gösta Karf skriver:

   Hej och Gott Nytt År på er alla!

   Jag har blivit förhörd två gånger. Första gången i juli i Kalmar samtidigt då jag gjorde anmälan hos polisen. Andra gången var sista veckan i oktober 09. Det var ett rätt långt lelefonförhör. Enligt personen som gjorde förhöret så kan det finnas möjligheter att få inbetalda pengar tillbaka. På min fråga om när man kan förvänta sig en återbetalning så gavs ingen exakt tidpukt. Men, enligt personen i fråga så strävade man efter att få ärendet färdigt till julen (2009). I såfall skulle en förväntad utbetalning kunnat ske. Nu vet vi ju att så inte blev fallet. Personligen så tror jag att pengarna kan komma att utbetalas. Tidpunkten däremot förefaller nog att dröja ännu. Ordnigen är den att först efter att alla förhör har hållits med samtliga som blivit lurade så kommer Wahlström att kallas på förhör. Infinner han sig inte då på av polisen angiven tidpungt så blir han hämtad. Då infinner sig naturligtvis följande fråga: är Wahlströms vistelseort känd av polisen? Är den okänd återstår en efterlysning och sökning. Av detta inser man att möjligheterna och omständigheterna att anhålla skojaren Wahlström kan bli utdraget. Han förefaller ju inte i sammanhanget vara första resans gosse och vet sannolikt hur han uppträder för att koma sig ur rättvisans grepp.
   Jag hoppas i alla fall att de som betalt in pengar skall få dem återbetalda. Om och då jag får mina pengar återbetalda så lovar jag att meddela på denna blogg.
   Gösta

  • Birgitta skriver:

   Hej på er alla som skriver om storbedragarna Wahlström

   Har idag läst en artikel i Helsingborgs Dagblad att åklagaren om en månads ska besluta om han ska väcka åtal mot denne förskräcklige man.
   Min undran är …. hans kära hustru… går hon fri? Det är ju till
   hennes konto pengarna betalas in så de måste väl ha ett samarbete?
   Sen undrar jag hur pengar eventuellt ska kunna betalas tillbaka.
   Paret Wahlström själva har ju sett till att de inte har några som helst utmätbara tillgångar.
   Jag hoppas båda blir inlåsta lång tid och gjorde man rätt kastade man bort nyckeln eller satte ut dem på en öde ö. Tyvärr finns nog
   inget straff för såna här människor. De kommer att fortsätta att lura människor så länge de lever.
   När vi blev lurade av honom så talade jag med honom per telefon och
   något så sjukt har jag aldrig varit i kontakt med varken tidigare eller senare. Stackars barn som de har. Att de inte ens för deras skull tar hänsyn till hur det känns med sådana föräldrar. Sonen som står skriven på deras adress fick skämmas när han konfronterades med vad de höll på med.
   Googla på pär Wahlström så kan ni läsa sista nyheten om Wahlströms från HD. Deras bostadsort är numera Tranås.

  • Mona Karlsson skriver:

   Snälla Birgitta!

   Du måste ha problem med dig själv. Hur kan man spy så mycket galla på andra människor. Jag har vid många tillfällen hyrt stuga av Pär under många somrar och varit alldeles utmärkt nöjd. Hur kan du överhuvudtaget påstå att de lurar människor. Snälla du kan du inte tala om vad du heter mer fullständigt, så jag får förmedla detta till polisen som nu håller på med en utredning av all smutskastning som systematiskt förekommer mot dessa kärleksfulla människor. Du verkar ju vara en människa som är rakryggad, så låt oss reda ut detta!

   Mvh Mona

  • Gösta Karf skriver:

   Enligt uppgift är förundersökningen mot Pär Wahlström färdig och åtal kommer att väckas vilken dag som helst.
   När rättegången blir är svårt att säga. Pär Wahlström har en känd och upptagen advokat (Per Erik Samuelsson) och därför är det knappast troligt att det blir rättegång före sommaren.
   Hoppas denna kärleksfulla person får det han förtjänar och det är inte litet det. Någon systematisk smutskastning mot PW behövs inte, för sanningen talar för sig själv!
   Gösta

  • Stefan skriver:

   Tack för det inlägget, Gösta. Hoppas naturligtvis at det skulle bli en rättegång så fort som möjligt, men processen verkar alltså bli utdragen.
   Litar och hoppas på att rätvisan vinner så att ”kärleksfulla” Pär får sota för allt fördärv han orsakat oskyldiga människor med sin ”stuguthyrning” etc, under en alltför lång tid.
   Firar med champagne när det sker.

  • Bibban skriver:

   Senaste läsning om mannen som aldrig går att bota.

   http://hd.se/skane/2010/03/24/semestersabotoren-atalad/

   Läs även hans egna kommentarer. Han förnekar sig aldrig!

   Kommentaren ovan av de s k Mona Karlsson låter för övrigt
   som Wahlström själv ligger bakom. Han kan inte ens ljuga bra.
   Och öppnar han munnen kan man utgå från att allt är lögn.
   Denne kärleksfulle guru. Gud bevars!!!!

  • Eva skriver:

   Hej alla!!
   Jag ser här i tidigare inlägg att han skall bli åtalad… Undra varför inte bevisen räckte när vi anmälde 2008… Vi har defenetift inte fått tillbaka några pengar.. 6 800:- som vi lika gärna hade kunnat bränt upp i öppna spisen:(… Jag är fortfarande mycket besviken på polisen som inte sa att det fanns bevis.. Shit han hade ju bokat in flera stycken under samma vecka och lämnat ut sitt eget plusgiro för att sätta in alla pengar. Min son pratar fortfarande om detta.. Hur vuxna människor kan lura andra på detta sätt. Han har bl.a förståndshandikapp/ADHD/Autism å det skulle bli hans födelsedagsfirande på Österlen.. Fy … säger jag bara. Man som sagt allt brukar komma ikapp en när man minst anar det.
   Hoppas nu att alla Ni andra får tillbaka det ni har blivit lurade på.
   Tjingelingen

  • Gösta Karf skriver:

   1 sept blir PW åtalad då är det rättegång i Kalmar. Jag är kallad att vittna.
   Gösta

  • Eva skriver:

   Hej!
   Tack Gösta för informationen… Hoppas att det går bra:))
   Tjing tjong

  • Gösta skriver:

   Onsdagen den 1 sept, alltså för drygt en vecka sedan, var jag av Kalmar tingsrätt kallad som målsägande att via telefon vittna vid bedrägerirättegången mot Pär Wahlström. Förhöret var sakligt och formellt, precis så som praxis är. Några förhastade slutsatser med anledning av själva förhöret kunde inte avläsas eller tolkas. Det ersättningsanspråk som jag ställde var 4800 kr för stughyran samt endel andra omkostnader. Slutsumman blev således drygt 8000 kr. Enligt uppgift avslutades rättegången i torsdags och domen kommer den 23 september.
   Åklagaren lär yrka på 1 års fängelse. Hur det går får vi småningom se. Då jag för drygt ett år sedan gjorde min anmälan hos Kalmarpolisen så lät de mig förstå att det fanns förhoppningar om att få åtminstone den inbetalade hyresavgiften återbetald.
   Men, jag tror dessvärre inte att någon kan räkna med att få tillbaka några pengar. Wahlström lär vara försatt i personlig konkurs sedan tidigare och sägs ha stora skulder. Det är väl tyvärr såhär det brukar gå. Har man tillräckliga skulder och är, eller har gjort sig medellös, så finns inget att utmäta. Vad samhället borde göra åt dylik personer står ju i övrigt var och en fritt att ha åsikter om. Personer som beter sig på detta vis är nog enligt min mening en skam för sitt samhälle. De drar vanära inte enbart över sina egna, utan pådyvlar dessutom oförskyllt också misstänksamhet på hederliga yrkesutövare. Till sist får den stora massan vars uppsåt och yrkesutövning är hederligt lida för dessa parasiterande suspekta element. Att med heder utöva sitt yrke i alla avseenden, borde ju vara varje människas högsta mål att eftersträva. Att någon människa kan vara så samvetslös, att man dessutom urskillningslöst är redo att t.o.m. bedra personer som borde åtnjuta samhällets stöd i vidaste bemärkelse (som Eva berättat om) är nog enligt min mening att själv devalvera sitt eget människovärde. Vem kan vara så grym?
   På återhörande.
   Gösta

  • Carl skriver:

   Gösta: Tack för din berättelse. Se också mitt inlägg om rättegåmgen. /Carl

  • Gösta Karf skriver:

   Jag observerade inte det Carl hade skrivit från rättegången före jag skrev mitt förra inlägg, så därför blev det jag skrev lite
   upprepning tyvärr. Hänvisningen till artikeln i HD som Carl nämnde om är mycket klargörande och bra(reommenderad läsning för alla), tack för det.
   Gösta

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.