Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stugskojarna Wahlström åtalas
  • Skojare & bedragare 23.01.2010

    Det stugskojande paret Wahlström har varit en följetong här på bloggen, och har gett upphov till många kommentarer. Nu tyder allt på att Pär Wahlström åtalas för bedrägeri, berättar HD som följt fallet.

    Paret Wahlström har under flera år ”hyrt ut” semesterstugor som inte fanns, mot förskottsbetalning som aldrig betalades tillbaka. Under förra året strömmade polisanmälningarna in.

    – I vår utredning har vi tagit med 73 anmälningar i förundersökningsprotokollet, säger Stefan Samuelsson på Kalmarpolisen, till HD.

    Bland de drabbade finns familjer från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I början av februari räknar åklagaren med att fatta beslut och allt tyder på att det blir åtal.

    – Förundersökningen gäller bedrägeri, ett brott som kan ge upp till två års fängelse. Om jag väcker åtal och om jag i så fall åtalar för grovt brott, kan jag inte svara på i dag. Men förskottsbedrägeriet, som det rör sig om, har genomförts systematiskt och det skulle kunna motivera grovt brott, säger Thomas Hagman, åklagare i fallet, till HD.

    Uppdatering: Det blev åtal för grovt bedrägeri och bokföringsbrott. Enligt åtalet har han lurat 74 familjer på mer än 300 000 kronor, berättar HD som länge följt ”semestersabotören”. Rättegången kommer att hållas i Kalmar tingsrätt.

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:20

  • 2 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.