Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Livsmedelsverket sågar ”Äkta vara”
 • Jag har bloggat om ”Äkta vara” flera gånger på sistone, och här kommer mer. ”Äkta vara” har ju licensierat sin hemsnickrade märkning till City-gross som märker vissa varor med ”Äkta vara, mat utan tillsatser” och det har uppmärksammats av Livsmedelsverket.

  Livsmedelsverket anser att märkningen kan vara vilseledande bland annat eftersom varor märks som ”mat utan tillsatser” trots att de i vissa fall innehåller tillsatserna bakpulver och pektin, skriver verket i ett pressmeddelande.

  – Vi förstår att intentionen med märkningen är att vägleda konsumenterna, en ambition som är lovvärd. Samtidigt är märkning av livsmedel omgärdat av lagstiftning som ställer höga krav på att konsumenten inte ska riskera att vilseledas. Tyvärr lever inte märkningen ”Äkta vara, mat utan tillsatser” upp till de kraven, säger Göran Anér, chefsjurist på Livsmedelsverket.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 18:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.