Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Louise ger Mats-Eric en skopa
 • Min vän Louise Ungerth har besökt sajten ”Äkta vara”, där e-nummerrälnare med Mats-Eric Nilsson i spetsen brer ut sig, och konstaterar att hon inte gillar vad som står där.

  Jag blir lite lätt illamående inför allt som är antingen svart eller vitt, där det aldrig finns några gråzoner, eller resonemang som inbegriper ”å ena sidan – å andra sidan”, skriver hon.

  När ståndpunkter börjar likna fanatism, då sparkar jag bakut och börjar tycka tvärtemot. Den gränsen är jag farligt nära när jag går in på sajten, konstaterar Louise.

  När glada amatörer som Mats-Eric Nilsson får bre ut sig, riskerar man att det slår snett. Visst ska vi ha mat utan onödiga tillsatser, men att döma ut alla tillsatser tyder bara på ren okunnighet. Många tillsatser är rent av nödvändiga, men det verkar inte kumpanerna bakom sajten ha insett. Eller bedriver de ren och skär populism i syfte att sälja fler böcker?

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:58

 • 2 Kommentarer

  • louise ungerth skriver:

   Hej Carl,

   Kul att du uppmärksammade min blogg om ”Äkta vara”. Jag har skrivit en till på liknande tema i dag. http://louisekonsumentkoll.se
   Att gå så långt som att befara att ”Äkta vara” kommit till för att Mats-Eric ska sälja mer böcker gör dock inte jag. Jag tror att alla bakom Äkta Vara drivs av ett äkta och genuint engagemang. Fast jag kan väl tycka att de möjligen har förlorat lite omdöme på vägen.

   Pengar är ju inte oväsentligt för någon. Så självklart drar böckerna in pengar, det är väl bara att gratulera till det, samt att många är beredda att betala ett fett föreläsararvode till Mats-Eric. Helt OK tycker jag.

  • […] några dagar sedan bloggade jag om sajten Äkta vara. Det har hänt mer sedan dess. Bland annat har Joakim på bloggen […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.