Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Den trista bokrean startar i dag
 • Kultur & Nöjen 25.02.2010

  Boktrave För mig har bokrean med tiden blivit en trist historia. Förr lusläste jag reakatalogerna, kompletterade mitt bibliotek och gjorde fynd. Jag har berättat om det tidigare.

  Numera är bokrean bara en urvattnad tillställning som sett sina bästa dagar. Billighetsupplagor i usel kvalitet, framtagna för rean, och utförsäljning av det som under året skulle bli ”bästsäljare”.

  Chansen att göra några fynd är borta. Jag slänger reakatalogerna direkt, precis som de senaste åren.

  Förra året köpte jag inte en enda titel. I år tänker jag köpa en, en aktuell världsatlas åt mina barn. Den kan de ha nytta av i läxarbetet, och hos Coop kostar den under 70 kronor.

  Trots detta är det några tidningar som fortfarande försöker sig på att rekommendera några titlar. Andra ägnar sig åt att granska rean ur en eller annan vinkel.

  Men för mig är det numera mer spännande att besöka ett antikvariat, där kan jag tillbringa timmar.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:19

 • 3 Kommentarer

  • Bryt skriver:

   Det enda ”tilltryck” jag sett i år är en välkommen Ragdetrilogi. Det där är en döende företeelse- en ”konsumentblogg” hade jag förväntat mig lite bättre koll av.

  • Carl skriver:

   Bryt: Det var ju glädjande att specialutgåvorna är på väg att försvinna. Men som sagt, jag har tröttnat och kastar numera reakatalogerna.

  • Bryt skriver:

   Jag förstår dig på den punkten. Idag har vi tillgång till bokfynd året om, inte bara via nätet- branschen är i grunden förändrad. Tror att bokmomssänkningen var som en tillfällig återupplivning.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.