Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » MP: Producenterna ska inte säkerhetsgranska egna produkter
 • Märkning, Säkerhet 15.09.2010

  Jag har länge kritiserat den Europeiska CE-märkningen. EU har överlåtit åt producenterna att själva märka sina produkter, det finns inget oberoende organ som kontrollerar att produkterna verkligen uppfyller säkerhetskraven.

  Följden har blivit att en rad produkter har blivit CE-märkta, trots att de inte uppfyller säkerhetskraven. Några exempel är skidhjälmar och flytvästar.

  Men MP, och kanske den rödgröna alliansen, verkar vilja ändra på det. När Ekot berättar om arbetet för säkrare leksaker, är Maria Wetterstrand starkt kritisk.

  – Det har varit en diskussion i EU den här mandatperioden om leksaker där svenska regeringen har stått på handelns sida. Och det verkar ju vara avsikten att de ska göra nu också. Men det alla miljöorganisationer har krävt är att man ska göra oberoende kontroller av leksaker, medan regeringen har drivit att man ska låta handeln kontrollera sig själv. Och det är ett stort misstag, menar jag, säger Maria Wetterstrand till Ekot.

  Det är en kritik som jag kan ställa upp på. Enda invändningen är att detta naturligtvis ska gälla alla produkter.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:42

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.