Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rea på apotek!
 • SaleNix, det är inte pillren som blir billigare på apoteket. Det är apotek som ska reas ut. Nyligen presenterades den utredning som regeringen beställt, som behandlade avregleringen av apoteken. Eller omreglering, som det heter på regeringens nyspråk.

  Redan nästa år kan flera hundra av dagens statliga apotek vara privatägda, skriver DN. Regeringen har nu enats om att en del av apoteken ska säljas. Hur många är inte klart ännu. Men det måste handla om en ”hyggligt stor” andel, enligt socialminister Göran Hägglund.

  – Jag tror att det är klokt att sälja en del av de befintliga apoteken för att underlätta för andra aktörer. På det sättet får de in en fot på marknaden och vi kan få konkurrens snabbare när det gäller läkemedel, säger ministern till DN.

  Regeringen verkar ha bråttom. De fortsätter med sin paradgren – att göra saker fort, och fel. De verkar inte speciellt angelägna att få bra betalt för de apotek som vi gemensamt äger.

  Jag tror risken är stor att det går som i Norge. Där har ett fåtal stora kedjor etablerat sig och drivit upp priserna till rekordnivåer. Till slut är det vi som får betala.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:49

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.